Wereld

Wie is Ray Epps? De rellenfiguur van het Capitool van de FBI die niet is aangeklaagd

Wie is Ray Epps?  De rellenfiguur van het Capitool van de FBI die niet is aangeklaagd

Het Federal Bureau of Investigation “kan niet zeggen” wie Ray Epps is, en het ministerie van Justitie wil geen informatie delen over waarom hij werd verwijderd van een lijst met mogelijke verdachten in de rellen in het Amerikaanse Capitool.

De reacties van de twee agentschappen op het merkwaardige geval van hun voormalige persoon van belang, geïdentificeerd op foto nr. 16 in een FBI-lijst van mensen die de FBI wilde identificeren, leverden meer voer voor speculatie op nadat de beperkte commissie die de rellen van 6 januari onderzocht, ronduit ontkende hij was een federale agent of informant.

“De heer Epps deelde ons mee dat hij op 5 of 6 januari of op enig ander moment niet in dienst was van, samenwerkte met of handelde in opdracht van een wetshandhavingsinstantie, en dat hij nooit een informant is geweest voor de FBI of enig ander wetshandhavingsinstantie”, een selecte commissie woordvoerder zei:.

De verklaring kwam nadat de leiding van de FBI en het ministerie van Justitie onder ede weigerde te bevestigen of te ontkennen of de heer Epps samenwerkte met de federale autoriteiten of dat ze wisten waarom hij niet is aangeklaagd in verband met het geweld.

De heer Epps is het nieuwste vlampunt geworden in de strijd om de zeggenschap over het schrijven en herschrijven van de oorzaak en gevolgen van de rellen in 2021 in het US Capitol.

Rechts is Mr Epps gecast als een “fed-beschermde provocateur“Voornamelijk gebaseerd op zijn verdwijning van de meest gezochte lijst van de FBI zonder aanklacht, ondanks dat hij op 5 en 6 januari in meerdere video’s verscheen.

Links is hij een centrale figuur in een poging om de aanval te herformuleren als een valse vlag “Fedsurrection” die niet veel meer is dan een samenzweringstheorie om de schuld bij Donald Trump en zijn aanhangers weg te schuiven.

Ray Epps, door de FBI geïdentificeerd als ‘Verdachte 16’, verschijnt in video vóór de rellen in het Capitool van 6 januari

De 60-jarige gepensioneerde marinier is eigenaar van Rocking R Farms en een bijbehorende trouwlocatie op het landgoed in Arizona, de Knotty Barn genaamd, die samen met zijn vrouw Robyn, 63, wordt gerund. De dagelijkse mail.

Hij was vermeld als president van de Arizona Oath Keepers in 2011, maar het was onduidelijk of hij nog steeds verbonden was met de groep ten tijde van de rellen in het Amerikaanse Capitool.

Dagen na de rellen van 6 januari, vertelde de heer Epps: De Republiek van Arizona hij reisde voor de gelegenheid naar DC, maar dat hij door een advocaat was geadviseerd er niet over te praten.

De Republiek meldt dat een livestream door sociale media-persoonlijkheid “Baked Alaska” de nacht voor de rel toonde een man die op de heer Epps leek, die zei dat hij Black Lives Matter en Antifa veracht, en dat hij “ze zelf heeft onderdrukt”.

Er is nooit bewijs gevonden dat de heer Epps op 6 januari het Capitool van de Verenigde Staten is binnengegaan, of dat hij in de aanloop naar de aanval banden had met federale wetshandhavingsinstanties.

Beweringen dat hij een undercoveragent is, zijn gebaseerd op speculaties over waarom hij niet is aangeklaagd in verband met de aanval, ondanks dat hij schijnbaar op de De lijst van mensen van de FBI ze wilden interviewen.

De afbeelding van de heer Epps was opgenomen op de FBI Capitol Geweld meest gezochte lijst, maar het werd rond juli vorig jaar verwijderd.

Hoewel er een aantal redenen zijn waarom hij niet langer op de lijst van de FBI staat of niet is aangeklaagd, is er geen gegeven door de advocaten van de heer Epps of de autoriteiten.

Van het kleine aantal andere potentiële verdachten die van de lijsten werden verwijderd, werden er twee geïdentificeerd als: fotojournalisten, twee waren minderjarig, één was gearresteerd en aangeklaagd, terwijl anderen aanduidingen kregen of naar andere lijsten werden verplaatst, zoals de Californische Evan Neumann die naar Wit-Rusland vluchtte.

Het vacuüm van bevestigde feiten over de persoon die door de FBI op foto “16” is geïdentificeerd, is gevuld met speculaties die voortkomen uit een video waarin menigten “Fed! Gevoed! Gevoed!” nadat de heer Epps op 5 januari zei: “Morgen moeten we naar het Capitool”.

Op 6 januari roept een man die de heer Epps lijkt te zijn: “Ok, mensen, zeg het voort! Zodra de president klaar is met spreken, gaan we naar het Capitool. Het Capitool is deze richting.”

De theorie kwam in de mainstream terecht toen de Republikein Thomas Massie in oktober vorig jaar procureur-generaal Merrick Garland ondervroeg, waarbij hij de videocompilatie liet zien van de heer Epps die zogenaamd de menigte bijeenbracht.

Wanneer De dagelijkse mail meneer Epps op zijn ranch in Arizona had ingehaald, vroegen ze of hij betrokken was bij de FBI.

“Ga van mijn eigendom af”, antwoordde hij.

Leave a Comment